Ondanks dat gameconsoles erg populair zijn en veel verkocht worden, blijven de game PC's (personal computers) nog altijd relevant. Zo bieden ze volgens vele PC fanaten betere snelheid en kwaliteit dan consoles. Klinkt goed zou je denken, maar het kan nog beter. Je kan sinds een aantal jaren namelijk je eigen game PC maken, wat voor veel mensen een echte droom is om te doen. Misschien wil jij een goedkope game PC samenstellen of ga je liever voor de allerbeste specificaties? Het maakt niet echt uit, wij van Playagame helpen je graag verder.
Allereerst is het belangrijk om een budget te bepalen. Wil je een goedkope game PC samenstellen, dan moet je denken aan driehonderd tot zeshonderd euro. Rond deze bedragen kan je al een game PC maken, maar deze zal dan niet de zwaarste spellen op zijn best kunnen spelen. Het is wel acceptabel, maar niet geschikt voor alle games. Vanaf zevenhonderd tot duizend euro zit je gegarandeerd goed. Wil je een game PC maken die echt alles aankan, dan is het natuurlijk mogelijk om rond tweeduizend euro uit te komen.
Er zijn een aantal dingen nodig om een game PC te maken. Wij noemen hier de belangrijkste onderdelen op die jouw game PC optimaliseren:
De processor (CPU). De CPU is als het ware het brein van je PC. Het zorgt in het algemeen voor alle zaken en bepaalt grotendeels de snelheid van je PC.
Het moederbord. Het moederbord is ook ontzettend belangrijk, aangezien het alle componenten met elkaar laat communiceren. Zonder een moederbord zou niks met elkaar kunnen werken.
De videokaart (GPU). De videokaart zorgt ervoor dat al je afbeeldingen, video's en animaties soepel kunnen lopen. Het neemt deze taak dan ook over van de processor.
Het werkgeheugen (RAM). Hoe groter het werkgeheugen, des te meer taken je game PC tegelijk kan uitvoeren. Het werkgeheugen is simpel gezegd het tijdelijk geheugen van je PC.
De opslag (HDD of SDD). In de opslag worden al je documenten opgeslagen. Een SDD is stukken sneller dan een HDD en zal je PC dan ook sneller laten opstarten. Tegenwoordig kiest bijna iedereen voor een ruime SDD.
Een goedkope game PC samenstellen is dus niet altijd handig, aangezien je PC prestaties er duidelijk op achteruit kunnen gaan.
Naast een game PC kan je ook gaan voor een game laptop. Een game laptop kent verschillende voordelen. Zo kan je hem overal meenemen en neemt hij minder plek in beslag. De nadelen zijn dat ze vaak meer geluid produceren, omdat de koelers meestal niet heel sterk zijn. Daarbij zijn game laptops met goede specificaties vaak duur. Wij raden daarom aan om een game PC te maken.